Cumartesi, Eylül 29, 2012

Iphone, Instagram, Snapseed....yeni hastalığım!

 Fotoğraf çekmeyi sevmem pek şaşırtıcı değil sanırım zira babam ve abimde de aynı hastalık var! Ancak iphone hayatıma girince durum epeyce değişti!

Yeni aldığım iphone'uma 1 ayda 1000in üzerinde fotoğraf çekince oğlum bile bu konuda deli ya da hasta olabileceğimi düşündü!!


Mesele sadece çekmek değil tabii, esasen beni en çok heyecanlandıran, motive eden şey sonrasında yeni applikasyonlarla onlarla oynamak, onlardan birer sanat eseri (tabii ki kendimce!) çıkarmak oluyor..Bu işte  bir zaman sonra ise dünyaya, hayata hep en güzel kareyi nasıl yakalarım gözüyle bakmaya başlıyorsun ki bu pek de fena bir şey değil sanırım!
 
İsviçre tabii bu açıdan bir cennet denilebilir! Her an biryerlerde nefis kareler yakalama imkanı bulabiliyorum. Yukardaki resimdeki Mt.Pilatus'a gittiğimiz gün, manzarayı seyreden geyik, geçen sabah göl kenarında romantizm gösterisi yapan 2 kuğu...


 

Ya sa sadece yolda yürüyüş yaparken duvarlardaki sonbahar yaprakları sanatı...
 
Sanırım sonunda çıkacak eserin hayali ile dünyadaki herşeye buradan nasıl güzel bir kare çıkar gözüyle bakıyorsun!


Instagram da benim gibi delilerin sürekli bir anları-kareleri paylaştığı bir platform olarak hayatımın bu döneminde önemli bir yer edindi. Buarada benim resimlerimi ceylomeylo (yani annemin çocukken bana arada söylediği gibi..) adıyla instagram camiasında bulabilirsiniz.

 
Bu işin bazı sakıncaları da var tabii! Bir kere etrafımdakiler benim sürekli resim çekmemle ilgili epey dalga geçer oldular. Bir de tabii bu resimlere kıyamayıp da telefonumdan silemeyince sürekli kapasite doluyor, pili gün ortasında bitiyor... Bir de tabii günde 12-16 saat kadar bir elektronik aletle yaşamak herhalde çok faydalı olmasa gerek..
Ilgın'ın Atlıkarıncası..

Yine de hayatımın bu evresindeki bu yeni hobimden çok mutluyum..Doğanın, ailemin, dostlarımın, sofraların..kısaca yaşamın en güzel anlarını karelere koyup ondan güzel kareler yaratmak..yukardaki sakıncaları hafifletecek kadar güzel bir sebep !

Ülgen ve Ilgın'ın Chambesy hatırası..

Hiç yorum yok: