Perşembe, Kasım 01, 2007

SANAL DÜNYA VE YEMEK.NAME

Devletşah'ın ne kadar yetenekli olduğunu hepimiz blogundan biliyor ve zevkle takip ediyorduk. Ancak bu sanal yemek dergisi bu yeteneği hangi boyutlara kadar taşıyabileceğinin çok güzel bir örneği oldu.


"Yeni bir şeyler söylemek lazım" sloganına çok yakışan bu adımlarda insan hep "bakalım bundan sonra nelerle tanıştıracak bizi" diye bekliyor !


Bugünlerde Facebook gibi platformlar bolca tartışılıyor ve bunlar sayesinde vaktimizin önemli bir kısmını bilgisayar karşısında geçiriyoruz. Bizim gibi blog canavarı bir grup da hergün kapı kapı gezip komşuları neler yapmış diye bakınıyor, yorumlar yapıyor, bilgi ve birikimlerini paylaşıyor. Kendi bloglarını yenilerken, yemekler yapıyor, fotoğraflar çekiyor, bunları bilgisayara aktarıyor, içlerinden en güzelini özenle seçiyor. Kimimiz bunu benim gibi çocuklar yatıp etraf sakinledikten sonra gece yarılarında yapıyor. Kiminiz hem iş hayatı hem de tüm bunları birarada yapıyor- muhtemelen yine gece yarılarında.


Kısacası sanal dünya artık hayatımızın tam içinde-ortasında-başında-sonunda heryerde !


Hal böyle olunca, sanal bir yemek dergisi bu kitle için çok anlamlı ve zevkli bir yenilik oluyor! Üstelik Devletşah bunu "sanal dünyaya" yakışan bir şekilde, Forum.Name ile "interaktif" bir ortama da taşıyor. Dergideki konular hakkında okuyucular kendi aralarında canlı canlı fikir paylaşımlarında bulunuyor.
Derginin indirilme sayısı, yani gerçek dünyadaki tiraj, "sanal dünya"nın bundan ne kadar zevk aldığını da gösteriyor!

Benim köşem (söylemesi bile güzel geliyor!) "Annecim bugün bana ne pişirdin?". Sadece miniklerimiz için değil hamile ve lohusa anneleri de kapsayan yazılar hazırlıyorum. Bir üç yaşında, bir de 5 aylık bebeği olan biri için bu konular zaten hayatının en önemli parçası! Bir de benim doymak bilmez kitap ve araştırma merakımla elimde ne kadar çok malzeme olduğunun aslında ben bile farkında değildim.


Ben çok büyük bir mutlulukla yazıyorum, umarım size de keyifle okuyorsunuzdur! Köşemle ilgili soru ve önerilerinizi de bekliyorum. Burada ya da Forum.Name'de buluşmak üzere!


Eğer hala indirmediyseniz, işte Kasım sayısı. Bilgisayarınız bu sanal alemin nimetini indirirken, siz de bir fincan çayınızı ya da kahvenizi hazırlayın. Sonra oturun ve çayınızı/kahvenizi yudumlarken keyifle sayfaları çevirin!


Yemek dergisi Yemek.Name'yi indirmek için tıklayın

10 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Ceylan'cığım. Yine harika bir yazı hazırlamışsın...

Müge Hüner dedi ki...

Ceylan Şekerim;
Yemek.namenin tüm yazarlarının duygularına tercüman olmuşsun, çok beğendim yazını. Birbirimizi görmesekte aynı iş yerinde çalışan kişiler gibi hissetmek çok keyifli, yani en azından ben çok keyifliyim bu durumdan. Ellerine, kalemine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ayy.. Bak internet kafede burnumu çeke çeke oturmaya başladım yazın yüzünden.. Millet bana bakıyor... Hangisinden daha çok utandım acaba? Yazında hak etmediğim sözlerinden mi yoksa milletin garip bakışlarından mı?

semiramis dedi ki...

ilk gün yazıcam yazıcam dedim, bugün oldu. Herşeye geç kalıyorum!! Ellerinize, kollarınıza, aklınıza, fikrinize, emeğinize, herşeyinize sağlık. Ne güzel bişey yapıyosunuz yaaa. Uzaktan imrenerek bakıyorum, niye bilmiyorum ama benim de burnum akıyor.

Ceylan dedi ki...

Burçin'cim, çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim.

Müge Şekeri!
Ben de aynen senin gibi hissediyorum. Günümüze çok uyan ilginç bir arkadaşlığımız var! Önce blog arkadaşıydık, sonra iş arkadaşı olduk! Ama henüz birbirimizi görmedik bile ! Cidden çok keyifli. Çok teşekkür ederim. Herşey için!

Devletşah Hanım,
Utanıcak hiçbirşey yok hanımefendi! Göğsünü gere gere "evet o benim" diyebilirsin! Çok güzel bir iş çıkardın, bir sürü insan (her ay yaklaşık 15.000 insancık) bunu takdir etti. Benim sözlerim bu duruma yetmez! İyi ki varsın diyorum!

Semiramis'cim,
Benim de bazı durumlarda cidden burnumun direği sızlar! O kadar güzel teşekkür etmişsin ki..Bu kadar içten ve samimi olduğun için benden de sana teşekkürler! Bakü'den sevgiler!

bembi dedi ki...

Ellerine sağlık Ceylan'cım! ;))

Selma Alkan dedi ki...

Ceylan ablacim ne yadar guzel anlatmissin Devletsah hanimin emek verdiyi ve bizlerle paylastigi dergisini boyle guzel kim anlattir..

Adsız dedi ki...

ceylan cım tebrıkler:)

fıdan

Ceylan dedi ki...

Bembi,Selma, Fidan,
Çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim!

Ayşegül dedi ki...

Ceylancım gerçekten harika bir dergi.. senin köşen de çok hoş.. ilerde bebeğim olduğu zaman eminim çok işime yarayacak saklayacağım:)..tekrar hayırlı olsun canım..