Cuma, Ağustos 31, 2007

TATİLDEN ANILAR : SAKLI GÖL CENNETİ!


Kahvaltı etkinliğine katılamadım ama kahvaltı edecek harika bir yeri tarif edebilirim!


SAKLIGÖL, Marmaris'e gelmeden biraz önce, kocaman tabelası ile sizi yeryüzü cennetlerinden birine davet eden bir mekan. Annemle babam sağolsun, üşenmeden bizi (epeyce kalabalık bir aile olduk artık ya!) tatilde birkaç defa bu mekana taşıdılar.



Minicik bir göl, üstünde yine küçük bir adacık, gölde balıklar, kaplumbağlar ve bir adet (annemin lafıyla) nöbetçi ördek !











Tüm bu güzellik, dağlarla ve yemyeşil bir ovayla çevrili...


Nefis bir köy kahvaltısı, puf puf sıcacık ekmekler...





Bayatlayan ekmeklerle de göldeki balıklara, kaplumbağlara ve de tek başına kalmış olan nöbetçi ördeğe ziyafet.

Etrafta hamaklar, minderler ile tembelliğe açık davet! Sabah erken saatlerde gidince en sıcak yaz gününde bile kahvaltınızı tatlı bir esinti ile edebilirsiniz.




Çocukların içinden çıkamadığı sade ama eğlenceli ve doğal, doğanın tam da içinde bir park.


Sizi güleryüzle karşılayan, (nazlı Mert'imiz için) bizim özel omlet tarifimizi uygulamayı bile redetmeyen nazik bir sahibe.



Etraftaki çeşit çeşit, renk renk çiçekler size doğanın içinde olmanın ne kadar güzel bir his olduğunu tekrar hatırlatıyor.







Üstelik haftasonu akşamları da fasıl varmış, annem ve babamın yaşadığı yazlık sitenin şanslı insanları bir güzel eğlenmişler bir kaç defa -hem de uygun fiyata! Ne güzeldir yazlıkta olmak ve komşularla karşılıklı şarkı söyleyip sonra da dayanamayıp göbek atmak!


Siz de umarım gidersiniz ya da belki en azından fotoğraflarından hayal eder, kısa da olsa içinizi huzura erdirirsiniz!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ceylan hanım, tespitlerinize yürekten katılıyorum. Sanki bütün insanlardan kendini saklayan muhteşem bir doğa,bölgeye uygun peyzaj Yaşamın kargaşasında çok keyifle geçireceğiniz koca bir gün Biz grup arkadaşlarla internetden tespit edip gittik, harika bir köy kahvaltısını müteakip mütiş doğa güzelliği içinde akşam yemeği dahil kaldık Üstelik çok uygun fiyatlara Keyifli, doğayla başbaşa,balıklar su kaplumbağaları,ördekler inanılmaz keyifli görmeyenler mutlaka saklıgöl Marmarise gitmeli

Ceylan dedi ki...

Ah simdi yine canim orda olmak istedi ! Bayramda yine gitmek istiyoruz insallah !Baku biraz kurak ve gri bir sehir, gidip de yesile doymak istiyorum. Ve tabii nefis kahvaltiya da !!!
Sizin de ayni keyifi yasadiginiza cok sevindim!