Salı, Ekim 16, 2007

Bayramın ardından..

EN SÜRPRİZLİ VE EN TATLI BAYRAM


Arife günü sabah saat 7:30 civarları, bababu (babaannenin ailedeki adı) evde kahvaltısını hazırlarken, uzaklardaki oğlu arar. Bakü'den havadisleri verir, bayramda neler yapacaklarını konuşurlar ve bayramda ayrı kalacak olmanın hüznü sesine yansır. İkisi de biraz buruk telefonu kapatırlar.

Bababu kahvaltısına geri döner, aklında uzaktaki evlatları, torunları ve bolca"keşke"ler vardır...

Saat 8:00 civarı kapı çalar, gözden bakmak ister bababu ama biri eliyle kapamıştır. "Allah allah sabahın bu saatinde ve arife günü şeker istemek için biraz erken değil mi?" diye düşünür bababu. "Kim o ?" der, bir çocuk sesi "Biziiiiz" der ama bababu hala kim olduğunu göremez ve artık kızmaya başlar! "Elini çekmezsen açmam kapıyı!"

Elini çeker veeeeeeeeee...

Karşısında 2 torun, 2 evlat gülümseyerek ona "Sürpriiiiz" derler (bebek torun sadece sırıtır)!
Bababu şaşkın-mutlu-heyecanlı bir "Hiiiiii" der ve çığlık-kıyamet-gözyaşı ile sarılınır!




İşte bu sahne bir şeker reklamından değil, bizim bayram kaçamağımızdan alındı!! Bu defa kimseye haber vermedik ve tüm aileye önceden hazırlanıp-çalışıp sürpriz yaptık! Her seferinde saklana saklana apartmanlara girip, teknolojik aletlerden kaçarak (örneğin görüntülü zil sistemleri sürprizlere zarar aletlermiş!) kapıyı açanın nefis bir "hiiiiii" çekip donup kalmasını, gözlerinin yerlerinden çıkarcasına açmasını görmek ne kadar eğlenceliymiş meğer!


Unutulmaz bir bayram oldu bu sefer! Tüm uzaktakilere darısı başınıza diyoruz!


Nice mutlu, şeker tadında bayramlar!

7 yorum:

Yasemin dedi ki...

ah ah ablamlar çin'de yasarlerken surekli gozum kapida boyle suprizle beklerdik. sagolsun her gelisleri suprizdi bizim icin :) ne kadar guzel birsey yapmissiniz! vallahi bravo! darisi tum gurbettekilerin basina!

Bocuruk dedi ki...

Harika bir sürpriz:)

Müge Hüner dedi ki...

Ceylancığım, ne kadar iyi etmişsiniz, gözlerim doldu okurken. Babaanne nin yerinde olmak istedim valla, daha büyük bir sürpriz olamazdı onun için. Çok iyi etmişsiniz çook.Afferin size:)

Ceylan dedi ki...

Yasemin, Çin de çok uzak yahu! Onların ki gerçekten tam süpriz olurmuş! Bakü ne de olsa 2.5 saatlik yol, o kadar da zor değil gelmek aslında!

Bocuruk, teşekkürler. Süpriz yapmak da gerçekten harikaymış!

Müge'ciğim,
Bizim de gözlerimiz dolup durdu bu bayram. Süprizi yapan bizdik ama en heyecanlı yine bizdik ! Bir 4 aylık bebek ve bir 3 yaşında oğlanla seyahat aslında cidden zor ama kesinlikle değdi ! Çok teşekkürler canım.

Yayla Sakızı dedi ki...

Ceylancan sen gerçek bir cansın.İki çocukla bu kadar kısa bir tatil için gelen sadece can dır.Hepimiz çok mutlu olduk.Sizleri çok seviyoruz allaha emanet olun.

bir dilim bir tutam dedi ki...

TASINDIM! Sevgili Ceylan blogspota gectim.Seni de tabiki arkadas listeme aldim.Haber vereyim dedim.Beklerim
www.birdilimbirtutam.blogspot.com
Sevgiler

Ayşegül dedi ki...

canım hem gülümseyerek hem gözlerim dolu dolu okudum yazını.. ne kadar mutlu etmişsiniz unutulmaz bir bayram yaşatmışsınız ne mutlu size!
sevgiler..