Cuma, Ağustos 31, 2007

TATİLDEN ANILAR : SAKLI GÖL CENNETİ!


Kahvaltı etkinliğine katılamadım ama kahvaltı edecek harika bir yeri tarif edebilirim!


SAKLIGÖL, Marmaris'e gelmeden biraz önce, kocaman tabelası ile sizi yeryüzü cennetlerinden birine davet eden bir mekan. Annemle babam sağolsun, üşenmeden bizi (epeyce kalabalık bir aile olduk artık ya!) tatilde birkaç defa bu mekana taşıdılar.



Minicik bir göl, üstünde yine küçük bir adacık, gölde balıklar, kaplumbağlar ve bir adet (annemin lafıyla) nöbetçi ördek !











Tüm bu güzellik, dağlarla ve yemyeşil bir ovayla çevrili...


Nefis bir köy kahvaltısı, puf puf sıcacık ekmekler...





Bayatlayan ekmeklerle de göldeki balıklara, kaplumbağlara ve de tek başına kalmış olan nöbetçi ördeğe ziyafet.

Etrafta hamaklar, minderler ile tembelliğe açık davet! Sabah erken saatlerde gidince en sıcak yaz gününde bile kahvaltınızı tatlı bir esinti ile edebilirsiniz.




Çocukların içinden çıkamadığı sade ama eğlenceli ve doğal, doğanın tam da içinde bir park.


Sizi güleryüzle karşılayan, (nazlı Mert'imiz için) bizim özel omlet tarifimizi uygulamayı bile redetmeyen nazik bir sahibe.



Etraftaki çeşit çeşit, renk renk çiçekler size doğanın içinde olmanın ne kadar güzel bir his olduğunu tekrar hatırlatıyor.







Üstelik haftasonu akşamları da fasıl varmış, annem ve babamın yaşadığı yazlık sitenin şanslı insanları bir güzel eğlenmişler bir kaç defa -hem de uygun fiyata! Ne güzeldir yazlıkta olmak ve komşularla karşılıklı şarkı söyleyip sonra da dayanamayıp göbek atmak!


Siz de umarım gidersiniz ya da belki en azından fotoğraflarından hayal eder, kısa da olsa içinizi huzura erdirirsiniz!

Pazar, Ağustos 26, 2007

Bakü'ye HOŞGELDİK !


Hoşçakal İstanbul, hoşbulduk Bakü !

4 aylık bir aradan sonra, 3 kişi ayrılıp, 4 kişi döndük Bakü'ye ! Gelir gelmez uzaklarda arkadaşlıkların ne kadar sıcak olduğunu hatırlattı arkadaşlarım bana. Elif, ancak eskiden komşuların birbirine yaptığı cinsten birşey yapmış. Geldiğimiz gün, bize hazırladığı yemekleri, her türlü detayı düşünerek bizim için yaptığı alışverişi ve sıcacık ev yapımı ekmeğini getirdi! Gözlerime inanamadım!
Eve geldikten 1-2saat sonra, ilk akşam soframızda kıymalı tarhana çorbası, fırın makarna, köfte, çoban salata, ev yapımı mis gibi ekmek, meyve suyu vardı ! Elif, sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum! Mucize gibi birşeysin sen!
Dün de daha önce yayınladığım listemin birinci maddesini gerçekleştirmek üzere, Ceren bizi evinde ağırladı. Gayet uluslararası bir ekip olarak, Türk-Azeri-İngiliz karışımı çocuklar güzel havanın ve geniş bahçenin keyfini çıkardılar.
Anlayacağınız Bakü'ye güzel bir başlangıç yaptık!
Bu sabah kahvaltıda pancake yaptım ama sonuçtan çok memnun değilim, kahvaltı aktivitesinden mutlaka daha güzel bir tarif çıkar. Artan pancake'lerle nasıl bir değerlendirme yapabilirim? Bir çeşit pasta belki? Nükhet'te görmüştüm sanırım.
Vaktim çok kısıtlı yine, yeni hayata alışmak zaman alıyor. Bakü'deki evimize alışmak, küçüklerin sistemini oturtmak, evi yeniden toparlamak....Mert'in yeni okulu, benim yeni fikirlerim derken günler uçup gidecek sanırım! Yakında tariflere başlayacağım, söz !
En miniğim aramızda en adapte görünen aslında ! Sağolsun, hep böyle olsun inşallah!
Herkese Bakü'den sevgiler...

Çarşamba, Ağustos 22, 2007

HOŞÇAKAL TÜRKİYE !

Tatilden nefis bir kare (İçmeler - Marmaris)

Yine gitme vakti geldi ! Bu defa tam da tatilin üstüne gidince aklım iyice buralarda kalıyor! Ama ilk kez gitmek için sabırsızlanıyorum. Bakü'deki evime gidip, düzenimi kurup, normal hayatıma dönmek istiyorum! Böyle 2 ayrı ev olunca, buradaki ev de esas yaşanan ev olmayınca, nedense bir türlü kendimi gerçek hayatımdaymışım gibi hissedemedim! Halbuki "esas evim" burası ama ! Neyse ancak yaşayanlar bilir ne demek istediğimi!

Bakü'ye gidince yapılacaklar:
  1. Bakü'deki Türk arkadaşlardan son havadisleri almak üzere derhal biraraya gelinecek

  2. Spora ve diyete başlanacak ve doğum kilolaları atılacak

  3. Yeniden mutfağa dönülerek bilimum denemelere başlanacak (ama onları kim yiyecek??)

  4. Dergi yazıları için araştırma yapılacak (süpriz!!)

  5. Pasta denemeleri ilk sırada, Bake Shop'tan (Burcu'dan) aldığım malzemeleri kullanmak için sabırsızlanıyorum!

  6. Bakü'de özellikle İngiliz ekipten Türk yemekleri ve pasta siparişi almayı düşünüyorum, bunun için İngilizce bir catering blogu mu açsam, internet sitesi mi yapsam düşünüp hemen harekete geçeceğim ! Tecrübeli arkadaşlar ne der?

  7. Blogumla daha çok ilgilenilecek ve biraz tazelik katılacak

  8. Minikler için yeni bir düzen kurulacak, özellikle bebek minik için Gina Ford düzeni oturtulmaya çalışılacak. Büyük miniğin yeni okuluna alışması için ter dökülecek!

  9. Tez zamanda Gürcistan'a gidip blogda tanıtılacak

......liste böyle uzayıp gidiyor ! Yapılacak çok iş var anlayacağınız ve de işte tam da bu yüzden artık dönmek istiyorum!

Bu defa harika bir sebeple geri geleceğim, tekrar yenge olacağım inşallah Aralık başı ve biz de doğuma geleceğiz.

Hoşçakal İstanbul, hoşçakal Türkiye ! Bu defa bana yine harika bir evlat daha verdi, Allah hepsini sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah..

Bu süreçte bana destek olan, her türlü ihtiyacımızda hemen yardıma koşan sevgili aileme ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu zor süreci sayenizde çok rahat ve keyifle geçirdik, hepinize minettarız. Ayrıca canım arkadaşlarıma da, bu kısacık zamanda bile ne yapıp edip ziyaret ettikleri ya da bolca arayıp dertleşme keyfini yaşattıkları için çoook çok teşekkürler.

En yakın zamanda Bakü'ye bekliyoruz, ilk gelene promosyon yapmayı düşünüyoruz :)

Herkese sevgiler, Bakü'den görüşmek üzere!