Pazar, Ağustos 26, 2007

Bakü'ye HOŞGELDİK !


Hoşçakal İstanbul, hoşbulduk Bakü !

4 aylık bir aradan sonra, 3 kişi ayrılıp, 4 kişi döndük Bakü'ye ! Gelir gelmez uzaklarda arkadaşlıkların ne kadar sıcak olduğunu hatırlattı arkadaşlarım bana. Elif, ancak eskiden komşuların birbirine yaptığı cinsten birşey yapmış. Geldiğimiz gün, bize hazırladığı yemekleri, her türlü detayı düşünerek bizim için yaptığı alışverişi ve sıcacık ev yapımı ekmeğini getirdi! Gözlerime inanamadım!
Eve geldikten 1-2saat sonra, ilk akşam soframızda kıymalı tarhana çorbası, fırın makarna, köfte, çoban salata, ev yapımı mis gibi ekmek, meyve suyu vardı ! Elif, sana nasıl teşekkür etsem bilemiyorum! Mucize gibi birşeysin sen!
Dün de daha önce yayınladığım listemin birinci maddesini gerçekleştirmek üzere, Ceren bizi evinde ağırladı. Gayet uluslararası bir ekip olarak, Türk-Azeri-İngiliz karışımı çocuklar güzel havanın ve geniş bahçenin keyfini çıkardılar.
Anlayacağınız Bakü'ye güzel bir başlangıç yaptık!
Bu sabah kahvaltıda pancake yaptım ama sonuçtan çok memnun değilim, kahvaltı aktivitesinden mutlaka daha güzel bir tarif çıkar. Artan pancake'lerle nasıl bir değerlendirme yapabilirim? Bir çeşit pasta belki? Nükhet'te görmüştüm sanırım.
Vaktim çok kısıtlı yine, yeni hayata alışmak zaman alıyor. Bakü'deki evimize alışmak, küçüklerin sistemini oturtmak, evi yeniden toparlamak....Mert'in yeni okulu, benim yeni fikirlerim derken günler uçup gidecek sanırım! Yakında tariflere başlayacağım, söz !
En miniğim aramızda en adapte görünen aslında ! Sağolsun, hep böyle olsun inşallah!
Herkese Bakü'den sevgiler...

9 yorum:

İLKAY dedi ki...

Baküye 1 haftalığına gelmiştim...
orada Türklere olan ilgi muhteşemdi...gurur duymuştum....Avrupa gibi 2.3.dsınıf değil birinci sınıf vatandaşsınız...bu çok memnunluk verici bir şey....
paylaşmak istedim...
sevgilerimle,
ilkay

pelin dedi ki...

CEYLANCIĞIM
Bakü'de iyi bir başlangıç yaptığına sevindim.Seni rüyamda gördüğümden bahsetmiştim ya inan nasıl gördüğümü,rüyanın konusunun ne olduğunu dahi hatırlamıyorum:))
sevgiler

Ceylan dedi ki...

İlkay Selamlar!
Aynen dediğin gibi, burada farklı bir yerimiz var. Azeriler bizi çok takdir ediyor ve hatta biraz da özeniyor. Aslında çok şanslılar çünkü hem Ruslardan hem de Türklerden faydalanabiliyorlar. Yine de bu kültür zenginliğinin pek kıymeti bilmiyorlar bence.

Adana'nın da bizim ailemizde özel bir yeri var! Eşim ilkokula orada gitmiş ve o kadar sevmiş ki, aslında Elazığ doğumlu olmasına rağmen kendini Adanalı sayar! Et-kebap kültürümüz, ekşili-naneli-salçalı-sarımsaklı-nohutlu yemekleirmiz hep Adana'nın etkilerindendir!

Pelin'cim,
Aslında sadece ev ve çocuklarla ilgileniyorum ama hala yorgunluğumu atamadım! Ev değiştirmek zor zanaat! 1.5 yıldır yurtdışındayız hala alışamadım!
Sevgiler !

Adsız dedi ki...

Sevgili Ceylan,
sık sık yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi. Öncelikle bebeklerinizle sağlıklı ve upuzuun bir ömür dilerim sizlere.
O kadar tanıdık ve içten geliyorsunuz ki bana, yazılarınızı okurken en yakın dostumu okuyormuşum gibi geliyor.
Bu koşuşturma içince nasıl olacak bilemiyorum ama yazılarınızı büyük bir merak ve heyecanla bekleyen bir okurunuz olduğunu bilin istedim.
Sevgiler,
Ozge

Yemekbahane dedi ki...

Ceylan,

Hoş geldin evine !

Sevgiler
Müge

Selma Alkan dedi ki...

evine hos geldin ceylan abla yeni tariflerini sabirsizlikla bekliyorum sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Mrb Baküye kocaman sevgiler buradan ayrı olsanızda paylaştığnız gökyüzü birleştiririr hepimizi
kocaman sevgiler

yaban mersini dedi ki...

merhaba ceylan türkgecesi etkinligi ile sayfana geldim.ve çok güzel yazılarla karşılaştım.görüşmek dilegiyle.slmlr.

Nukhet dedi ki...

Ceylan
dmek Bakunun ve arkadaslarinin sicakligi saripsarmaladi bile seni. digerlerini bilmem ama elifìn ilgisi ve arkadasligi nasil iyi gelir cok iyi bilir ve ozlerim. Hele o resimdeki o kadar oglus arasinda onun kuzularinida gormek super oldu.
Sen bu eneriyle cok kalmaz bir kac gune pastalar bile yapmaya baslarsin \Ceylan ben senden cok umutluyumm. Insanin yaptiklari yapacaklarinin isaretidir zaten. Bak sen once yarin pankeklerini al benim tarifimdeki gibi kolaycacik ve lezzetli bir pasta yap.Mert de cok sevecektir eminim.Sevgiler hepinize buradan oraya.