Cumartesi, Eylül 08, 2007

İade-i tabak ! KIRMIZI MORUK TARTI !!!


Bakü'ye bu defa geldiğimiz gün Elif elinde bir sürü tabakla bize gelmişti. Tabaklar ne zamandır dolapta bana bakıyordu ve hadi artık birşeyler yap da evimize gidelim der gibi bir halleri vardı!!



Bu arada pazardan bu güzel kırmızı meyveleri almış, üstelik de adının burada "kırmızı moruk" olduğunu duyup epeyce gülmüştüm !! Devletşah'ın üzümlü tartlarına da yalana yalana bakmıştım kiiiii...







E hadi, dedim, o zaman birleşin ve de tartolet oluverin ve de rejim yapılan bu evden, bir an önce kaplarınıza girin ve gidin!!!


Ama gitmeden bana biraz poz verin çünkü çok güzel görünüyorsunuz böyle!!


Adınız kırmızı moruk ama bence çok hoşsunuz ! Ve bu tarifle gerçekten çok hafif ve leziz oldunuz!


Ben vallahi sadece ortadaki küçük olanı yedim ! Bu ara hem bir sürü tarif denemek istiyor hem de rejim yapmaya çalışıyorum. Durum fena yani !


Umarım siz pişirir ama bir de yersiniz dilediğinizce!!


Not: Bir şeyi eklemem lazım ! Bu sefer tarifi Devletşah'tandı ama uzun zamandır içinden çıkamadığım site Cafe Fernando'dan Cenk'in tart tarifleri de beni epey cezbetmişti! Onun tarifini yapacak malzeme ve zaman pek yoktu, ama bir daha ki sefere mutlaka onu da deneyeceğim. Buarada Cenk'in bir başka tarifindeki çikolata rendeleme işi çok hoşuma gitmişti. Şimdi onun fotoğraflarına bir daha baktım, onunkilere epeyce benzetmişim gibi duruyor! Ama siz yine de gidin bir orjinallerine bakın, gerçekten çok profesyonel ve güzeller !

9 yorum:

Tijen dedi ki...

Kırk yıl düşünsem nam-ı diğer ahududuna kırmızı moruk deneceğini düşünemezdim Ceylan. İyi ki söyledin, harika bir isim bu..

pelin dedi ki...

eline sağlık Ceylan gerçekten harika görünüyorlar.isim de çok hoş.zaten Azerilerle ilgili yazılarını hep okuyorum bazen gerçekten komik oluyor.sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Kırmızı moruk ismine ben de çok güldüm Ceylan. Harika görünüyorlar, gel beni ye diye bağırıyorlar resmen. Dondurucuda bir çok ahududu mevcut ama dondurulmuş ahududuyla aynı görüntüyü yakalamak mümkün olmaz tabi. Tazesi ile çok daha güzel olmuş. Ellerine sağlık.
Sevgiler

Papatya dedi ki...

Sevgili Ceylan,
kirmizi moruk ismine ben de cok guldum :)))
sevgiler,
Papatya

daimamutfak dedi ki...

Epeydir tastildeydim.Döndüm.
Sizde dönmüşsünüz.
Birbirinden güzel şeyler yapmışsınız.
Çocuklara rağmen.
Zaman dar olsada isteyince yapılıyor..elinize sağlık..
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Tartlar harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

hey mork yolla da bize bakalım tadına gelsn keyfimiz di mi ama
insanın aklına neler getiriyor bu mide belası
ellerine sağlık çok güzel olmuşş

Adsız dedi ki...

merhaba Ceylan,moruk ismi bana yabancı gelmedi.Bende 3 yıldır Bakü'de yaşıyorum.Buradaki meyve ve sebzelerin daha lezzetli ve doğal olduğunu düşünüyorum.Ayrıca tartlar çok güzel görünüyor,eline sağlık.

Ceylan dedi ki...

Tijen Hanım,
Bakü'ye gelseniz daha ne matrak deyimler çıkarırız size! Bekliyoruz biliyorsunuz:)

Pelin'cim, bazen ben de konuşurken kendime inanamıyorum! Bu şekilde Türkiye'de konuşsam epey eğlenirsiniz! Ama aynı şekilde bizim bazı laflarımız da onlara çok komik geliyor.

BUrçin'cim,
Beğenmene çok sevindim. Burada kırmızı moruk ve malina (framboğaz) çok seviliyor, bolca tazesi bulunuyor bize de pişirmesi kalıyor. Hatta bizim yaşadığımız yerde, binanın avlusuna bir satıcı gelip sabahları bağırıyor "malinaaa, malinaaaa" diye. Ben ilk zamanlar bunu anlamayıp bu adam niye "balinaaa" diye bağırıyor dedim!!!

Sevgili Papatya,
Bakü yazılarımda başka matrak laflar da bulabilirsin.

Daima Mutfak,
Vakitsizlik aslında aynen devam! Yapmak istediklerimin çok azını yapabiliyorum hep.

Cenk,
Seninkiler gibi değil tabii ama beğenmene çok sevindim. Bildiğin gibi senin tariflerini de denedim ve çikolatalı tarta bayıldım!

Yeşim, bilgisayardan yemek yollayabilme tekonolojisi icat edildiğinde ilk deneyecek olanlar yemek blogcuları olacak kesin!

Sevgi, Merhaba! Aaa çok sevindim Bakü'de olduğuna. Bakü'deki Türk Anneler Kulübünde bize katılmak ister misin? Yahoo'da bir egrubumuz var, benim sayfamın sağında katılma linki var ya da istersen adresi aşağıda:
http://groups.yahoo.com/group/BakuTurkAnnelerKlubu/

Ben de pek çok sebze ve meyveyi dah taze ve lezzetli buluyorum ama kerevizi, enginarı, bamyayı çok özlüyorum!