Mert sadece pilava aşık olmaya başlayınca, biz de bare değişik pilav çeşitleri yaratalım dedik. Annemin misafirlerine yaptığı bu nefis arpa şehriye pilavına, önceleri bir de mısır ekliyorduk ve
Mert bayıla bayıla yiyordu. İşin sırrı ise, bizim bu pilavın içine sakladığımız mısır, havuç ve dereotu, bazen de maydonozdu. Bu sayede pilav yerken, hiç olmazsa birazcık sebze boğazından geçiyor diye seviniyordum.
Artık mısırlarını çıkarmaya başladım çünkü Mert akıllısı içindeki mısırları eliyle toplayıp-yiyip, pilavı yemez oldu! Bir de Montignac'ı düşününce, yani şu glisemik index durumları, çocuğa fazladan şeker yüklemeyelim dedik. İnsan çocuk büyütürken bir sürü de teori üretiyor !!!
Bu pilav pişirilirken, önce arpa şehriyenin yarısı tereyağ ile kavuruluyor ya, işte o kavrulan şehriye kokusu sanırım hayatımda en sevdiğim kokulardan !
Buyrun, sizde bu nefis kokuyu mutfağınıza doldurun..
Malzemeler (2 kişi için):
- 1 bardak arpa şehriye
- 1 küçük havuç
- 1 avuç dereotu (dilerseniz maydanozu da)
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- isteğe göre 1/4 bardak mısır
Tarifi:
- Havucu incecik rendeleyin, dereotunu da incecik doğrayın
- Tereyağını küçük bir tencerede eritin
- Arpa şehriyenin yarısını tereyağında hafif kararana kadar kavurun
- Sonra kalan şehriyeyi ekleyin
- Havucu (ve eğer ekliyorsanız mısırı) da ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin
- Suyunu çekip, şehriyeler yumuşayınca altını kapatın
- Dereotunu da ekleyip, üzerine bir havlu/bez koyarak 15 dakika demlendirin
- Daha sonra hepsini güzelce karışıtırarak sevise hazırlayın
Birazcık sebzeli, çok lezzetli ve renkli pilavınız hazırdır. Hem çocuklar hem de misafirler için et yemeklerinin yanında çok güzel bir tamamlayıcı !
Afiyet olsun!
2 yorum:
Ceylancığım. Tariflerin harika. Daha detaylı yazacağım. Bu bir denemedir. Gulseren
Beğendiginize cok sevindim ! Yorumunuz sonunda geldi. Detaylı yorumları ve tarifleri de bekliyorum. Gönderdiğiniz yufkalarla ne böreği yapsam diye düşünüyorum! Çok kıymetli çok!
Tekrar teşekkürler, Sevgiler, Ceylan
Yorum Gönder