Pazar, Şubat 25, 2007

Elmalı Lahana Salatası (Leyla'dan!)


Leyla sayesinde bu çok sevdiğim salatanın tarifini de almış oldum..Bir kaç uyarlama ile çeşitlendirebileceğiniz bu salata rejime bile uygun!

Malzemeler:
  • Bir salata kasesinin yarısını dolduracak kadar, ince doğranmış beyaz lahana
  • 1 küçük havuç
  • 4-5 sap yeşil soğan
  • 1 avuç kuru üzüm (isteğe bağlı)
  • Yarım ekşi yeşil elma
  • 1 avuç ceviz (isteğe ve kilo durmunuza bağlı:)
  • Sosu için : 1 bardak yoğurt, 1 kaşık normal, 1 kaşık balsamik sirke, 2 kaşık zeytinyağ, tuz ve severseniz yarım çay kaşığı köri

Tarifi:

  1. İnce doğranmış lahanaları bir kaseye koyun
  2. Üzerine havucu rendeleyin
  3. Yeşil soğanları ince ince doğrayın
  4. Elmanın kabuklarını soyup, küp-küp doğrayın
  5. Dilerseniz kuru üzümü ve cevizi ilave edin
  6. Sosu için gerekli tüm malzemeleri karıştırın (ben rondoda çırpıyorum ki krema kıvamında olsun). Bu sosa 1 tatlı kaşığı hardal da çok yakışıyor.
  7. Tüm malzemeleri sosla iyice karışıtın..

Bu salatayı haşlanmış yada ızgara tavukla da yapabilirsiniz. Siz Türkiye'de yaşayan şanslı insanlar, lahana yerine kerevizli (çiğden ince rendelenmiş) versiyonunu da yapabilirsiniz. Biz Bakü'de sadece kerevizin sapı ile yetiniyoruz (adamlar kökünün içerde kalması gerektiğini düşünüyor iyi mi!). O zaman içine 1 diş de sarımsak eklersiniz..offf çok canım çekti, hamile bir kadına yapılır mı bu? Utanmasam kargo ile kereviz isteyeceğim :)

Leyla'ya tekrar teşekkürler..

Afiyet olsun!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sayfanizi sans eseri buldum ve de hemen bu salatayi denedim. Cok lezzetli oldu. Ama bir sorum var : Sos malzemelerinde, "1 kasik normal..." yaziyor. Sanirim bir yazim hatasi olmus. Onun ne oldugunu ogrenebilir miyim? Gerci onsuz da lezzetliydi :o)
Iyi gunler...
Seren

Ceylan dedi ki...

Seren,
Begenmene cok sevindim ! Ay haklisin nereden cikmis o laf acaba ??? sanirim limon demek istedim cunku ben bu salatada limon da ekliyorum, orjinal tarifinde olmamasina ragmen. Bir de tabii istersen mayonezle de yapabilirsin ama ben hic yapmiyorum, kilo vaziyetleri !!!
Cok sevgiler,

Aila dedi ki...

Sevgili Ceylan,Bakümü görünce hasret gidermek için tur atayim dedim.Ve ayrica bana cok ilginc geliyor baska ülkelerden gelmiş insanların kültürümüz hakkında düşünceleri. Bence bizde yetiştirilen kerevizlerin kökü olmuyor. Küçüklüğümde,küçük şehrimde büyükçe bahçemız vardı ki, annemle babam her türlü sebze,yeşillk ve meyveyi kendilei yetiştirmeye çalışırlardı. ben de çok severdim toprakla uğraşmayı. ama işte bizim kerevizlerin kökü olmuyordu biz üstündekıyle yetiniyorduk :). sevgılerimle,München.