Salı, Şubat 20, 2007

İlk tarif - Ispanaklı ve Peynirli Minigül Böreği

Bunca zaman yemek tarifi veren onca blog gezince, tabii bir gün ben de yapsam mı diye düşünüyordum! Ancak benim en çok beğendiğim bloglardaki resimler o kadar güzeldi ki, benimkiler çok acemi kalacak diye vazgeçiyordum! Ama sevgili kocamın yeni oyuncağı Canon imdadıma yetişti işte ! Başlangıç için hiç fena değil mi ne? Daha çok fazla fotoğrafılık çalışmam lazım, ancak o zaman cidden birşeylere benzeyecek ama bu ilk halleri ile idare ediverin şimdilik !




Gelelim böreğin tarifine...birden üniversite yıllarımı hatırladım!!! O zamanlar Radyo Boğaziçinde, cidden ortama komik kaçan bir yemek tarifi programım vardı!! Adı, "Mutfak" olan bu programdaki verdiğim tarifleri kim yapardı bilmem ama yurtlarda kalan gariban öğrencilerin, boşu-boşuna iştahını kabartır, ağızlarını sulandırırdım!!! Bir gün Uluç benim programı kasede almış ve arabada unutmuş, Ertuğ benim turşu tarifini duyunca epey şaşırmıştır, bolca da dalga geçmiştir herhalde :) !!!!

Neyse tarife geçemedik bir türlü! Zaten tarifi çok kabaca vereceğim!

Öncelikle ya hazır yufka alırsınız, ya da Bakü'de bu olmadığından, Lale'ye rica edersiniz, o size kadar gelirse, bir güzel hamur açar! Yufkaları üçgen parçalara ayırıp, üzerine 1 bardak süt+1 kaşık zeytinyağ+1 yumurta karışımını fırça ile sürüyoruz. Sonra üçgenlerin geniş kenarına harcı koyup, sarıyoruz. Daha sonra bu sarılmış halini de kıvırarak gül şeklini verip, tepsiye diziyoruz.





Harcına gelince...istediğinizi koyun artık ! Biz bir ıspanak+soğanı kavurarak harç yaptık. Bir de Pınar'ın fesleğenli sarmısaklı peynirine, 1 yumurta ve biraz maydonoz ve karabiber katarak bir harç yarattık nefis oldu! Patatesli ve pastırmalı da nefis olur (babam bayılır pastırmalı olursa!)...

Üstüne de çörek otu ve/veya susam ekip, 200derecelik fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz..

Siz tepsiye böyle sıkışık koymayıp, daha irice yaparak da koyabilirsiniz..ben bu sefer görüntüsünü böyle çok sevdim..mini-mini..



Hamileyken yemek yapmanın bedeli, (hepsini yeme isteğine ek oalrak!) bende feci bel ağrısı şeklinde çıkıyor..hele de bunun üstüne, bir de playgroup ağarlarsan...






Olsun, bu ilk tarif paylaşımı için gerçekten değdi bence..inşallah bir faydalanan da çıkar bu tariften.


Herkese selamlar!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Super olmus karicim. Aksam aksam karnim acikti. BAkalim dolapta hala duruyo mu bu borek.

Adsız dedi ki...

Uluç, Sen hiç olmazsa "dolapta kalanı" bulabilirsin. Bizim o şansımız da yok. Yalanıp duruyoruz.
Sevgiler
Güner

Unknown dedi ki...

Fulya gitti Ceylan geldi yasasin bana!

Borek seven Remzi

Adsız dedi ki...

Baku'de hazir yufka yok, bizde de Lale vedeee can bu ceker...

ni ha ha haaaaaa

Bunlarda demek oluyor kiiiiiiii, gurubumuzun sevgili gurmesi yapar biz yeriz :p

Ellerine saglik
Elif

Adsız dedi ki...

Bakude hazir yufka yok, bizim evde de Lale eeeeeeee can bu cekiyo tabi...

Bu da demek oluyoki sevgili gurmemiz pisiricek biz yiyecegiz.

hi ha haaaaa

Ellerine saglik
Elif

Adsız dedi ki...

canım, Bakude yufka var, sadece siz iyi bakmamışsınız. Bizim evin yanındakı marketde her gun var hatta. Ve yufkadan sadece durum ve közleme yapmıyoruz. Cok ceşidde şeyler yapıyoruz.

Sevgilerle Azeri kızı.

Adsız dedi ki...

sadece azeriler yufkayı genelde kendileri yapmayı tercih etdikleri için hazır vazla satılmıyo. Mesele benim annem ekmeyi bile Bakude fırında yapıyo. Ev yapımı daha guzel diyilmi sizcede ?

Ceylan dedi ki...

Aaa gercekten var mi? Nerede bu market hemen isim istiyorum valla ! Ama evde yaptiklari gibi incelerden mi satiyorlar ??
Bence de evde yapilanhersey daha iyi ama vakti olana di mi ?