Salı, Şubat 20, 2007

Etkinlik : Minik Eller Mutfakta Kurabiye Grubu!

Eski bir yazımı bu etkinlik için hizmetlerinize sunuyorum efendim! İyi eğlenceler!!:

Dünkü mailime ve blog açılış davetiyeme bir sürü güzel mesajlar ve bazılarınızdan da blogun içine çok güzel yorumlar geldi, çok teşekkür ederim ! Ben bu gazla hemen devam edeyim o zaman!

Bu arada yorum yazmak için, yazının en sonundaki "comments"e giriyorsunuz. Ama hemen göremiyorsunuz, çünkü önce bana geliyor mesajınız, ben OKleyince yayınlanıyor! Bu da sanırım yabancılar girip, terbiyemizi bozmasın diye oluyor!

Bugün Mert ve arkadaşlarına çok eğlenceli bir aktivite yaptık! Cookie Playgroup..ya da Kurabiye grubu günü!!

Olay şöyle oluyor..önce anne sabahtan 2 tepsi kurabiye pişiriyor..tarifi Pastacı blogundan.

Daha sonra renkli kremalar-icing'ler hazırlanıyor yine aynı linkteki tariften. Ve ardından kurabiyelerin üstlerini süsleyeceğimiz malzemeler hazırlanıyor. Renkli şekerler, üzümler, çikolata parçaları, hindistan cevizi, küçük-gümüş-şekerleri, vs vs ayrı ayrı tabaklara konuyor.



Herkes tamamlanınca, başlıyoruz! Önce renkli icingleri sürüyoruz ki süslerimiz yapışabilsin, düşmesin...üstüne de artık sanatçılarımızın yaratıcılıklarına göre değişik süsler konuyor..


Buarada ortalık batıyor, süsler etrafa saçılıyor, eller ve üstler batıyor ama olsun, küçük artistler feci eğleniyor! Kızlar müthiş biz özenle yaparken, erkekler daha cool takılıyor tabii !



Üsttekiler de neyin-nesi demeyin, onların hepsi ayrı birer şaheser ve her süsün bir anlamı var yani (kaş-göz-giysi-düğme-palto,vs)!

En sonunda zaten genelde erkekler "eee yeter bu kadar hamurişi-sanat filan, hadi artık çığlık atarak koşalııııımmmm" deyince, aktivite bitmiş oluyor! Anne hemen yapılanları buzdolabına kaldırıyor, bu arada sade olanları yemek serbest!!

Giderken herkesin kurabiyesi paketlenip veriliyor..artık bu şeker bombasını yedirip yedirmemek annelerin savaşma gücüne kalmış!!!

Bir kurabiye grubu biterken, elektrik süpürgesi hemen ortaya çıkıyor ve misafirlerin ardından, Mert yerleri yalamasın diye her yer temizleniyor!!!!!

İşte sanat şaheserleri de aşağıda ! Bu arada yeni aldığımız fotoğraf makinası da gerçekten nefis çekimler sağlıyor ama daha öğrenecek çok şey var ! Grubun tüm resimleri yandaki linkte..



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaaaaaaaaa

Nasil kacirmisiz umarim bir sonrakini yakalariz.

Adsız dedi ki...

Gruptaki mailini görünce bloguna bir kahve içmeye geldim. Yaptığın herşey çok güzel özellikle bu aktiviteyede bayıldım. Benimde 27 aylık bir oğlum var en kısa zamanda böyle bir aktivite deneyeceğim. Sevgilerimle.

Ceylan dedi ki...

Selda, yorumlarin icin tesekkurler. Buradaki ingiliz ve türk gruplar, başka bir ülkede olmanın verdiği bir duygudan olsa gerek, sık sık çocukları böyle aktiviteler için biraraya getiriyor. Umarım Türkiye'de de yapılıyordur yada sen başlatırsın belki! Başka bazı oyunlar da var, onları da ekleyeceğim. Sevgiler, Ceylan