Cumartesi, Şubat 24, 2007

Yeni oyuncağımızla denemeler !


Yeni Canon'umuzla beraber biz de fotoğrafçılığı keşfetmeye başladık..Blog sayesinde de daha iyi resimler nasıl çekeriz öğrenmeye çalışıyoruz. Şimdi bu güzel tatlıyı ben yaptım diye size yutturabilirdim ama vicdanım el vermedi :)

Ama tatlı hem görüntü olarak hem de lezzet olarak gerçekten güzeldi ! Elmalı baklava oluyor kendileri ve özetle, incecik bir hamurun içinde, ılık elmalı-fıstıklı bir karışım var, yanında da vanilaylı dondurma...mmmmm..leziz...

Food photography diye bakınca, internette pek çok değişik site çıkıyor. Dün örneğin Michael Ray'in sitesinde nefis resimler bulduk. Hepsinin ortak noktası ışığı çok güzel kullanmaları.

güzel poz veren zeytinler...

Ben türk blogları içinde en başarılı fotoğrafları Ev Cini'nde buluyorum. Çok sade ve çok şık kompozisyonlarda, yakın çekim şık resimleri var..

Bugün Bakü'de hava güzeldi ve biz de fotoğraf makinamızla biraz gezindik ve buranın en şık restoranlarından Sultan's Inn'de yemek yedik. Yandaki Ege salatası da gayet lezzetli bir başlangıçtı. Azeriler kişnişi çok seviyor ve salatalar da kullanıyor..bizse hiç sevmiyoruz ! Allahtan bu salatada yoktu..Ayrıca bize güzel bir poz da vermiş oldu!


Başka bir başlangıç yemeği ise misafirler için de güzel bir fikir..Arasında kıtır-ince-yufka (hamur) olan, fesleğenli-kremalı-sarmısaklı soslu mantar. Tahminimce, tereyağında sarmısağı çevirip, içine mantarları koyup, biraz soteledikten sonra, üzerine krema konulmuş ve bolca fesleğen, karabiber ve tuzla tatlandırılmış..yufakalar da ayrıca ikiye katlanıp yağda ya da fırında kızartılmış..ikisi birleşince böyle nefis bir görünüm olmuş..


Fotoğraf denemelerimizde, biraz da tabii Bakü'nün meşhur İçeri Şehir'inde dolandık. Orada malzeme çok tabii ama biz henüz çömez olduğumuzdan ve de karnımız da acıktığından fazla dolanamadık!
Bu yandaki resimde meşhur Kız Kalesini, Sultan's Inn'in terasındaki bir lambanın arkasından görüyorsunuz!

Ayrıca İçeri Şehir'de tabii meşhur Azeri halıları-kilimleri ve antika olduğu söylenen bir sürü ıvır-zıvır satan dükkanlar var.. Bize daha buradan çok malzeme çıkar, kendimizi geliştirdikçe size yenilerini aktarırırm..



Son olarak da bir bardak suya ters olarak sığdırdığım Uluç'u, gazetelerin emlak sayfalarına bakıp, 4-5000usd'ye kiraya verilen evlere şaşırırken görüyorsunuz! Bakü'de evler, expatlar yüzünden gereksiz çok pahalı. "5000usd'ye İstanbul'da ne evlerde oturulur yahu!" şeklinde kızıp, hesabı verip kalkıyoruz :)
Bir sonraki post'da görüşmek üzere..

3 yorum:

boraben dedi ki...

Sahane:) bol bol cekin bakalim:)

Ertug'un dedi ki...

aferim kiz ceylan, gun gectikce daha da guzel oluyor bu site, optum hepinizi-asli a.

Adsız dedi ki...

CEYLAN BABA N DAHA ÖNCE ADRESİNİ VERMİŞTİ BECERİ AÇAMADM ŞİMDİ YARDIMCI OLDU AÇTIK artık her gün ziyaret edeceğim harikasın tebrik ederim bayıldım Dilara teyzen de burda o da bayıldı şaştık kaldık dediğim gibi HARİKASIN CANIM ÖPTÜKSENİ NURTEN TEYZEN