Salı, Nisan 10, 2007

Eyvah yine sobelendik!! 3x3 OYUNU



Bu yeni oyun diğerinden de zor ! Üstelik sadece 3 gün veriliyor! Yani ev hanımı olduk aman şöyle ayağımızı uzatalım, gevreyelim, zaten hamileliğimizin son ayları, şiştik-balon olduk yine, ilk kez çalışmıyor olmanın keyfini çıkaralım...nerdeee?? Blog dünyasının da kendine has sorumlulukları var di mi ama!

Şaka bir yana ben bu blogu yapalı beri kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum ! Çok sevdiğim yemek yapma ve bilgisayarda oynama ve fotoğraf çekme işlemlerini biraraya getirmesi birinci sebebi. Ancak başka bir sebep de Türkiye'den uzakta ama yepyeni Türk arkadaşlarla birlikte yaşıyor gibiyim! Gelen her mesaj-yorum ayrı bir sevinç kaynağı oluyor, diğer blogları gezmek ise sanki gerçekten yakın bir arkadaşımı ziyaret etmek gibi bir ihtiyaç!

Ayrıca (eski!) bir pazarlama uzmanı olarak da bu yeni mecranın ne kadar muazzam bir gücü olduğunu görüp hala şaşıyorum ! İnsanların böylesine içten paylaşımları, dünyanın her köşesindeki okuyucuları ile yapması, okuyucuların yazarlarına verdiği destek..ve yazılanların herkes üzerindeki etkisi...Artık kitlelere ulaşmanın çok daha etkili ve farkı bir yolu var, pazarlamacıların ve reklamcıların da bakış açılarının tamamen değişmesi gerekiyor..

Neticede dünya çok değişiyor ve bu değişimin bir parçası olmak da çok zevkli !

Oyuna geleceğim söz!

Öncelikle oyunun ismine yakışır bir şekilde, aynı anda 3 kişiden (Selda, Aslı ve Safran) davet aldım, çok teşekkür ederim ! Oyunun özü, aşağıdaki sorulara cevap vererek kendini biraz daha anlatmak. Sonunda da oyuna davet için 3 yemek tarifi seçip 3 kişiye ithaf ediyorsun.


Önce sorulara cevaplar..

1.1. Daha once yasadiginiz 3 sehir?
İstanbul ve Bakü ! Bakü'ye de taaa 32 yaşımda geldim! Yani 32 yıl boyunca hep aynı şehirde yaşadım! Bu bana hep garip gelirdi zaten ve sonunda kader buna bir çözüm buldu!

1.2.Tatil icin gittiginiz, gordugunuz ve onermek istediginiz 3 yer?
*Çocukluğumdan beri her yaz Marmaris'teki yazlığımıza gideriz. Marmaris tabii ki çok değişti ve eskisi gibi değil ama çevresindeki koylar (Selimiye, Söğüt, vs) hala çok güzeller. Datça da bu yazki keşfimiz oldu ve yukardaki 2 resim de, hayran olarak kaldığımız Mehmet Ali Ağa Konağının bahçesinden..
*Tekne ile Göcek koylarını gezmek dünyanın en güzel tatili gibi gelir bana.
*Yurtdışında ise uzakdoğu'da Tayland'ın adaları bir daha gitmek istediğim, büyüleyici mekanlar. İtalya'nın Tuscany vadisi de hala rüyalarıma giriyor..oradaki çiftlik evlerinde yediğim yemek ve içtiğimiz şaraplar...ooof of ! Size bir rüya otelin linkini koyayım, belki yolunuz bir gün en azından bizim gibi şarap tatmak için düşer.. Dievole

1.3. Yasamak istediginiz (görmediginiz de olur) 3 sehir?
*İstanbul ! Her türlü zorluğuna rağmen, özellikle uzağında kalınca ne kadar muazzam bir şehir olduğunu bir kez daha takdir ediyorum! İstanbul'u yaşamayı çook seviyorum!
*Londra ! Evet gri ve yağmurlu ama o da çok zengin, çeşitli ve aslında renkli bir şehir bence.
*Roma ! Dünyaya bir daha Roma'da bir Türk olarak gelip, bir ayağımda hep İstanbul'da olsun isterdim :))

2.1. Su anda ki mesleginiz nedir?
Şuanda expat eşi ev hanımıyım ! 1 yıl öncesine kadar Pazarlama Uzmanı olarak 10 yıldır çalışıyordum. Nestle ve Coca-Cola'da ürün yönetimi ve kategori yönetimi (biraz daha satışa yakın bir görev) yapıyordum. Mesleğimi çok çok seviyorum. Bu şark hizmeti bitendeee (azeriler gibi söyleyelim!) bakalım neler olacak!

2.2. Dunyaya yeniden gelseydiniz, hangi meslegi yapmak isterdiniz?
Öncelikle üniversiten menzun olunca bir aşçılık okuluna gider, dünyanın her kıtasında stajlar yapardım. Sonra da uluslarası bir aşçı olmak isterdim. Sonunda da bir de güzel bir yemek okulu açardım!

2.3. "Kesinlikle ben yapamazdim" dediginiz meslek nedir?
Muhasebe, bankacılık

3.1. Yasam felsefenizi olusturan sozlerden biri?
Her işte bir hayır vardır !

3.2. Bir kitapdan alinma, cok sevdiginiz bir cumle veya paragraf veya bolum?

Çok sevdiğim kitabım İnsanın 8 yeteneği, Gurmukh yanımda değil, bakıp da yazamıyorum ama kitabın tümünü 2 kere filan okudum, tavsiye ederim!!

3.3. Cok sevdiginiz bir siirin bir parcası
Yine Cemal Süreyya kitabım da İstanbul'da! Gidince bu yazıma mutlaka eklerim..


Gelelim benden sonraki ebelere sobelere ! :
Blogumda en çok ilgi görenlerden Havuçlu Kek'imi, Pelin, Defne ve Daima Mutfak'a,








Davet sofralarımın vazgeçilmez assolisti Hünkar Beğendi tarifimi
Pembeli, Yeşim'e ve Ayşem' e (Peçete'den Notlara);





Bir Azeri-Batı sentez, olan Levengi Tavuk tarifimi de Evcil Kedi, Hayat ve Devletşah'a...



İthaf ediyorum !


Kolay gelsin bayanlar, zor bir görev vallahi!

5 yorum:

aslı dedi ki...

Ceylan'cım çok güzel olmuş yazın hemen cevapladığın içinde ayrıca tşk.ler.ben hala senin sobeni cevaplayamadım ama sırada o varken bunun süreli olması yüzünden bunu öne almak zorunda kaldım artık beni affet....sevgiler...

Adsız dedi ki...

Havuçlu kek heykel gibi duruyor. elinize sağlık. Sitenizi yeni keşfettim. Benim bloguma da beklerim.

Defne dedi ki...

Ceylancigim,
tesekkurler. Sen dahil, bircok arkadasim tarafindan ayni konuda sobelendim, dolayisiyla bu sobeden kacis yok kesinlikle :)). En yakin zamanda yazacagim.
Sevgiler.

Safran dedi ki...

Biliyormusun Bugün Dünya Dostlar Günü Bu Mesajı Sende Sevdiğin Dostlarına Gönder Eğer Bende O Sevdiğin Dostlarından Biriysem Banada Yolla Bunu On Arkadaşına Gönder Bak Kaç Cevap Geleceğine.sevgiler öpüyorum

Tuba dedi ki...

Ceylan'cigim, demek ben italya'nin yanlis tarafina gitmisim, oyle muhtesem bir sarap tadma imkani varken:))) Sen gel de ben seni, California'da ki ciftliklere gotureyim. Var misin? sevgilerle,